The one that got away



Riktigt bra låt av Katy Perry!

Sista i skolan

Igår fungerade inte mitt internet, jag tror att hela nätet låg nere. Igår var det även sista dagen jag skulle till skolan denna termin! Jag har dock lite arbete kvar, en tenta som jag ska lämna in på måndag och sedan en tenta som jag väntar på svar på. Får jag godkänt på allt så har jag bara en termin kvar! (utan några rester). Jag börjar kunna räkna ner snart! Den tredje september börjar nästa termin med två kurser, en skolen värld för alla och examensarbete.


Höjdrädd

Jag kollar på tvåan och Loreen på hötorget, hon står uppe på ett hustak och de intervjuade nyss Krister Björkman och jag tror att han är lite höjdrädd för han backade bakåt hela tiden. Själv hade jag aldrig ställt mig där på taket, är livrädd för höjder. Det är kul att veta om ett och ett halvt år ska jag till Australien och kasta mig ut från ett flygplan på ca 3700 meters höjd..


Bild; Wikipedia


Sjätte sinnet

Sjätte sinnetIkväll har jag planer på att se på sjätte sinnet Jag har sett filmen någon gång förut men det är rysligt bra så jag ska nog se på den ikväll igen. Den handlar om en pojke som har ett sjätte sinne, han kan se andar. Han går hos en psykolog som ska hjälpa honom att bli frisk, då ingen tror att han ser andar utan han pratar för sig själv. Mycket spännande film tycker jag! Den går på trean klockan tio ikväll.

Vi får se hur länge jag orkar kolla på filmen innan jag somnar. Jag gick upp strax innan sex imorse och började jobba kvart i sju, imorgon ska jag gå upp halv sju för jag ska till skolan. Sova får man göra i ett annat liv.

Bild; tv3

Träning



Jag har varit på bodypump, första gången på jättelänge, och det var sjukt jobbigt. Nu är jag helt slut i kroppen, men det är så skönt! Imorgon ser jag fram emot träningsvärken... Jag har inte styrketränat på den senaste tiden, utan jag har promenerat och joggat istället, men nu ska jag ta itu med mina muskler igen.


Finskt efternamn

Jag har ett finskt efternamn och med det kommer fördommar. Halva min uppväxt har jag fått höra;
- Vad betyder det ... ?
- Jag vet inte jag kan inte finska.
- Men du har ju ett finskt efternamn?

Bara för att man har ett finskt efternamn behöver man väl inte kunna finska?! Alla från Finland kan heller inte finska. Jag har mitt efternamn från mammas sida, mormor och morfar är båda födda i Finland men på svensktalande orter och kan därför inte prata finska. Det plingade nyss på dörren och jag öppnade och han började prata på finska, jag antar att han frågar om jag kan prata finska men jag säger att jag inte förstår. Mitt finska efternamn står på dörren. Det var förövrigt Jehovas vittnen som funderade på om jag var intresserad av att gå med, men det var jag inte.


morgonstund har guld i mun

Nu ska jag vikariera hela dagen!
385599_283750445055124_130245240405646_537032_995301783_n_large
Bild; Weheartit

Solen lyser himlen är blå

Idag har jag solat, dock undvek jag mina röda axlar, och badat fötterna i sjön. Jag har försökt att plugga lite men jag har ingen motivation idag, har i alla fall skrivit ett stycke på tentan. Nu ska jag börja fundera på vad jag ska äta och sedan ska jag ta det lugnt resten av kvällen. Imorgon ska jag jobba hela dagen och sedan gå på pump, första gången sen jag vet inte när...


Euphoria, forever ’till the end of time


Why, why can’t this moment last forevermore?
Tonight, tonight eternity’s an open door…
No, don’t ever stop doing the things you do.
Don’t go, in every breath I take I’m breathing you…

Euphoria
Forever, ’till the end of time
From now on, only you and I
We’re going up-up-up-up-up-up-up
Euphoria
An everlasting piece of art
A beating love within my heart
We’re going up-up-up-up-up-up-up


Fantastisk låt, fantastisk sångerska, detta är hon värd!

bild; SVT


26/6 -12

Godmorgon!
Nu väntar jag på att Carro ska komma och sedan ska vi möte upp Lisa och gå på alla barnens dag. Efter det åker vi till Lisa och firar henne som snart fyller år. Sen ska jag åka ut till mormor och kolla på eurovisionen med henne, Heja Loreen! Imorgon blir det att ligga i solen och plugga om det är någon sol, så det blir inge uppdatering förrens imorrn kväll från min sida.


Smartboard

Idag har jag varit i skolan och fått lite information om smartboard, vilken fantastisk uppfinning! Tänk vad roligt det blir att undervisa med en sån om skolan jag börjar jobba på har en sån. (Inte för att jag har sökt jobb eller sånt än, har ett tag kvar). Det är som en whiteboard som är kopplad till en projektor och en dator. På tavlan kan man skriva med fingrarna, dra allt dit man vill och sätta upp bilder. Jag kan t.ex. lägga dit en karta över världen och sedan skriva på den. Jag kan sen spara det i datorn och fortsätta någon annan gång eller skicka det till eleverna om det är något de ska träna på. Helt fantastisk uppfinning som kanske gör undervisningen lite roligare, i alla fall för oss lärarstudenter som ska undervisa med hjälp av den nästa vecka.


Solbränd



Denna färg är det på min rygg idag... Solen är stark! Sätt på er solskydd!

Morgonpromenad

Promenerat med Lisa i en och en halv timme innan frukost imorse, nu blir det plugg och sen ska jag sola lite

Rätten: Lärare får slå elever

Artikel på aftonbladet;


Jag finner inga ord för det här? Lärare får slå elever och lärare ska själv tåla lite stryk?!


You are Beautiful!


Dagens schema

På mitt schema idag står;
- Tentaskrivande
- Laga mat
- Tentaskrivande
- Promenad
- Mat
- Sen får vi se om jag tar kväll eller fortsätter med tentan.


22/6 -12

Dagen har varit omtumlande kan man säga minst sagt, men jag nämner inga närmre detaljer om det. Jag har i alla fall städat min lägenhet så den är ren och fin och så har jag nyss sprungit upp och ner till tvättstugan så nu är allt rent hemma hos mig ;) Snart ska jag se på outsiders tror jag och efter det blir det nog eurovision.


Vårruset igår


Igår åkte vi till Västerås och sprang vårruset, det gick väl sådär. Kullersten och varmt kan jag summera det hela, lite ont i knäna fick jag av stenarna. Samma tid som förra året fick jag så lite besviken var jag men jag kom runt i alla fall!

Vårruset

Nu bär det av till Västerås och vårruset


De tre bockarna bruse

Oj vad trött jag är efter en dag som vikarie. Jag läste en bok för några barn innan lunchen, de tre bockarna bruse, det gick undan att läsa och jag föreslog att vi skulle leka en lek innan vi går och frågade barnen vad de ville. De funderade och funderade och sedan kom någon på att de vill leka tre bockarna bruse. Så de satte fram stolar som bro och bestämde vem som ska vara troll och de tre bockarna. Sen fick jag läsa sagan igen och de fick säga replikerna med lite hjälp av mig. De hade roligt och improviserade ibland, så roligt var det att titta på och hjälpa till och att de själva kom på vad de ville göra!

Jag hittade en gammal bild på mig och mina gamla brillor och en hatt :)

Vikarie

Nu ska jag jobba ett fyra timmar sedan ska jag åka till Västerås och springa!


Grilldofter

Jag har öppnat fönstret för att få in lite sval luft och vad känner jag för doft? Jo dom under mig har sättit igång grillen och grillar, det vattnas i munnen... Själv har jag inte köpt något speciellt utan kör på lasagne idag. Imorgon börjar en ny vecka med nya utmaningar, det börjar med en jobbdag plus vårruset. Sedan får vi se vad veckan bjuder på, jag ska till skolan på fredag i alla fall.


We don’t regret the things we do, Just the things we don’t

När jag sa att jag skulle tatuera mig så sa någon, tänk om du ångrar dig? Men då sa en annan kompis, vi ångrar inte saker som vi gjort, bara sådant som vi inte gjort.


Helgbilder


Jag tog lite bilder hos mamma och pappa i helgen på gården.


Mina nya snygga skor! :)

Shopping

   Shoppingen förflyttades till Sala istället för Borlänge igår, mormor kände att hon inte orkade gå så mycket och då är Sala tillräckligt stort. Jag köpte en tröja, skor och ansiktsrengöring (bilder kommer sen då jag har lite tekniska problem). Vi käkade kebabtallrik och rullade nästan hem, så mätta var vi.
   Idag har jag jobbat ett par timmar och hälsat på farmor och farfar. Imorgon ska jag träffa min gammelmoster som jag inte träffat på ett par månader, det ska bli trevligt! När jag gick matten i Eskilstuna och hade tentor där på morgonen fick jag sova hos henne för att slippa gå upp fyra på morgonen.


Födelsedagskalas + kupolen

Idag ska jag åka till mormor som fyller år. Sen sover jag kvar där för att imorgon ska jag, mormor och moster åka till Borlänge och shoppa. Så det blir ett par dagar utan uppdatering då mormor bor mitt ute i skogen utan internet och trådlöst internet fungerar absolut inte!


Nostalgisk



Lyssnar på musik som jag lyssnade på för länge sen och blir lite nostalgisk!

16/6 -12

Godmorgon!
Sista arbetsdagen på denna veckan startar om en stund. Jobbar fyra timmar och efter det ska jag handla en present, rengöringsmedel och lite annat användbart. Jag behöver även lite mat! :)


Varför har vi bil i Sverige?

Den frågan fick jag idag,
- Varför har vi bil i Sverige?
- Jadu, det kan bli lite långt om man ska gå någonstans kanske, men det var en bra fråga.
- Men man kan ju cykla.
- Tänk vad jobbigt det måste vara att cykla till Västerås.
- Ja, och till Uppsala!
(Kursiv är ett barn på sex år.)

Vilka funderingar, men det är ju ett miljötänk!

15/6 -12

Tänk vad tiden går! Redan mitten av maj, det var ju nyss nyår?
Idag ska jag jobba fyra timmar i min vfu-klass.
Efter det ska jag skjutsa mormor till doktorn.


Hate to say I told you so


Dark Shadow

Igår var jag på bio, den var riktigt rolig faktiskt :)


Vi är ihop och kära i varandra

Idag har jag vikarierat i min VFU-klass (den klass jag är i när jag har VFU praktik) vilket var jätteroligt för barnen är så söta och spontana. Idag var det ett barn som sa till mig helt plötsligt;
- Johanna, vi är ihop.
- Jaha! Har ni varit det länge?
- Hmm, flera månader.
Lite senare pratar de med en annan lärare och säger att de är kära, de var så söta!


Jag var även med ett annat barn med en målarbild där en bokstav symboliserar en färg, barnet frågar min vilken färg som ska vara vart. Så jag frågar henne vad det står under M, hon kollar en stund och;
- Röd ska det vara.
- Precis!
- Jag kan inte läsa...
- Men du gjorde just det!
- Ja det gjorde jag ju!
Oj vad lycklig hon var när hon kom på att hon just läste.


Jag längtar till sommaren med jordgubbar och sol.

Helgen

Nu bär det iväg till jobbet ett par timmar. Efter det ska jag åka ut till mormor och sova kvar där inatt, utan internet är jag hela helgen.



Från i höstas

Dinosaurien Rex

Jag har lärt mig en ny version på krokodillåten (nyss så träffade jag en krokodil, som åkte runt i en bil). Detta är dinosaurien rex som man sjunger med samma melodi men en annan text. Så kul att vara ute och lära sig nya saker, denna gång en sång :)

Nyss så träffa jag en dinosaur
som var så snäll, och så rar.
Han sa han hette Rex
och åt mariekex
Men mamma blev så skraj
Och pappa ropa Ajj!!
För Lille-bror han gömde sig
i hans kavaj!

10/6 -12

  Redovisningen gick bra idag, det är roligt att höra hur de andra har haft det på fältstudierna och vad de gjort. Regnat har det gjort hela dagen också, men det gör inget när jag är i skolan hela dagen. När jag kom hem ringde farmor och farfar och frågade om jag ville ha mat så jag var där och fick köttfärslimpa.
  Nu ska jag se på tv och sedan lägga mig och sova. Imorgon ska jag jobba i förskoleklass och på fritids!

Min söta hemhjälp


Redovisningsseminarium

Idag har vi en redovsinging på eftermiddagen. Vi har gjort fältstudier då vi observerat ett barns typiska utveckling, motorik, språk, socioemotionella och kognitiva utveckling. Hur utvecklat är barnet mot vad litteraturen säger. Det ska vi redovisa i eftermiddag, vi ska lyssna på varandra i basgruppen.


Buskarna utanför börjar bli gröna!


Slutspurt

Jag är inne på slutspurten på denna termin, redovisningsseminarium imorgon. Efter det har jag en redovisning tillsammans med basgruppen och en hemtenta att lämna in. DVS, fyra dagar på schemat kvar sedan är det sommarlov!
Jag klarade min hemtenta som jag lämnade in för ca tre veckor sedan, vilket var jätteskönt! Nu har jag 13,5 hp denna termin, saknar då 16,5 hp och totalt har jag 163,5 hp. Jag är ganska så cool!

Regntunga skyar


Skolan igen.

Man ska väl försöka få en något normal vardag igen och ta sig till skolan ett par timmar. Är så glad att jag bara har ett grupparbete som vi brukar vara effektiva och skriva klart fort. Men det är skönt att tänka på annat.

Jag fick låna en ängel



Morfar, du finns alltid i mitt hjärta ♥

Dålig uppdatering

Personliga problem, därav dålig uppdatering just för tillfället...

Grattis lillebror, 18 år

Tiden den bara går och går
Jag börjar bli gammal vad jag förstår.
För inte länge sen var du nio
Och gillade att leka med brio.
Idag fyller du 18 år
Och jag börjar tappa hår.
Förr var du liten och kort
Nu är du av en lång sort.
Så grattis på din födelsedag
Hoppas du får en resa till Prag.


(jag är sjukt bra på att rimma känner jag)


Lördagen den 5 maj

Imorgon fyller bror min 18 år, men eftersom han ska bort då så kan vi inte fira honom då. Så nu ska jag iväg och fira honom idag istället.


Gammal bild, fyra år sedan faktiskt


Framtidsplaner?

Jag har börjat fundera lite mer på framtiden. I januari har jag tagit examen, det känns långt men det är det inte. Då har jag gått 9 år i grundskola, 3 år på gymnasiet och 3½ år på högskola utan några pauser. Vad ska jag sen hitta på? Januari 2013? Söka jobb? Vikariera ett tag? Jag ska åka till Australien i slutet av augusti 2013, så innan det kan man kanske söka jobb och sedan ta tjänstledigt? Ja det är mycket att fundera på, tur att jag har några månader kvar.


Löptur


Jag tar mina stoora fötter och masar mig ut och springer en sväng idag igen!
(fötterna ser stora ut i mina löparskor och smala vader)

Pusseltavla

Jag gillar att pussla och nu har jag gjort en tavla av ett pussel


Drömmar - pengar

Inatt drömde jag att jag hittade en bunt tjänstgöringsrapporter (som man ska lämna in när man jobbat så att man får lön) som jag glömt bort att skicka in. Jag hade typ jobbat alla dagar i tre månader men inte lämnat in tjänstgöringsrapporterna, så då tänkte jag att nästa månad blir jag rik! Så jag googlade på drömtydning och pengar.

Detta kommer från drömlexikon;
Om du drömmer om pengar, finns det två sidor av detta mynt som med allt annat. Solsidan är att det står för energi eller personliga/psykiska resurser. Drömmer du om mycket pengar = Du har mycket energi, stort värde och/eller alla valmöjligheter just nu.
Skuggsidan (om du upplever brist på pengar i drömmen) betyder det ofta att du är orkeslös, kraftlös eller känner maktlöshet.
Att låna pengar kan stå för att du tar/får energi från någon annan i din omgivning. Pengar är ofta en symbol för "lagrad energi".


Pluggat i Sala

Idag var vi i Sala och skrev grupparbete, jag körde dit själv och på vägen såg jag;
Två svanar
Tre rådjur
Två älgar som stod vid sidan av vägen och såg förvirrade ut.

Grupparbetet gick lite si och så, vi vet inte riktigt vad mer vi ska skriva men vi ska fundera på det hemma till nästa gång och förhoppningsvis komma på lite mer till nästa gång.



Diska är inte min favoritsyssla, men det är skönt när man får det gjort

Träning inför vårruset

Jag håller på att träna inför vårruset i Västerås den 21 maj. Det går väl lite si och så med det hela med tanke på att jag har varit sjuk och inte kunnat träna på en månad. Så nyss var jag ut och sprang en sväng och även det gick si och så. Efter en kvart hade jag blodsmak i munnen och hela världen snurrade, det hjälpte inte att en tant hoppade fram bakom en buske och gav mig en hjärtattack... Men jag har 19 dagar kvar och hinner nog träna upp mig för att slå förra årets tid!


Krokodiler i vassen

På stranden vid farmor och farfars sommarstuga finns det krokodiler i vassen


Springmusik

För att springa måste jag ha musik i lurarna, här är några av mina favoriter:

Kelly Clarksson - What Doesn't Kill You (stronger)
Jennifer Lopez Ft Pitbull - Dance Again
Glee Cast - Go Your Own Way
Swade - It's My Life
Avicii - Levels
David Guetta Feat Sia - Titanium
Glee Cast - Glad You Came
Bashunter - Saturday
Glee Cast - Fighter
Swingfly Feat. Christoffer Hiding - Me And My Drum

Lite allt möjligt med en lite tempo

Skolan

Skolan har jag befunnit mig i idag.


På väg till skolan



På väg till skolan för att skriva ett grupparbete, idag ska vi skriva hur vi ska bedömma och dokumentera eleverna i vårt temaarbete.

Det där med tänkandet

Att tänka fritt är stort, men att tänka rätt är större.

-
Thomas Thorild

Dance Again


Gröna fingrar?



Å ena sidan tar jag död på min krasse jag planterar, å andra sidan har jag skott på min blomma. Jag har även tagit död på en kaktus, jag borde få medalj :P

Header



Jag är väldigt imponerad av mig själv då jag lyckas få till en liten header till min blogg! Den kanske inte är så stor eller märkvärdig, men för att vara jag så har jag lyckats väldigt bra! :D

Prylar @ home


Änglaspel

inflyttningspresent av min klasskompis


Shoppat mat

Jag har varit och handlat mat nu på morgonen, så till lunch ska det bli köttfärssås. Frukt är ett måste när jag är och handlar, bra att ha med till skolan och tugga på under rasten.


Solen lyser, himlen är blå


Att hjälpa någon

Om jag vill lyckas med att föra en människa mot ett bestämt mål måste jag först finna henne där hon är och börja just där. Den som inte kan det lurar sig själv när hon tror hon kan hjälpa andra.

 

För att hjälpa någon måste jag visserligen förstå mer än vad han gör men först och främst förstå det han förstår. Om jag inte kan det så hjälper det inte att jag kan mer och vet mer.

 

Vill jag ändå visa hur mycket jag kan så beror det på att jag är fåfäng och högmodig och egentligen vill bli beundrad av den andre i stället för att hjälpa honom.

 

All äkta hjälpsamhet börjar med ödmjukhet inför den jag vill hjälpa och därmed måste jag förstå att detta med att hjälpa inte är att vilja härska utan att vilja tjäna. Kan jag inte detta så kan jag heller inte hjälpa.

 

Sören Kierkegaard


Läsning

Utvecklingspsykologi, 3:e utg.

Jag har grävt ner min näsa i denna bok idag, jättebra bok som handlar om barns typiska utveckling.


1 maj promenad


RSS 2.0