Grillning

Nu blir det premiärgrillning med en bunt tjejer, hoppas vi får fint väder. Trevlig Valborg allesammans!

Kvällens outfit, (jag gillar inte klänningar och sånt :P )

Fika och lekpark

Jag träffade Carro och hennes gudson en stund på dagen, vi fikade på café stället och sedan lekte i lekparken en stund. Mysigt! :)


En väldigt suddig chokladboll :)

Sovmorgon

Oj vad skönt det är att vakna av sig själv, ingen klocka som ringer, inget jag måste skynda mig upp för att hinna med. Nej idag fick jag vakna, ligga i sängen under täcken en stund och ta det lugnt, äta frukost och fixa lite i min egen takt.

En skiss av min tatuering som jag har på benet :)


Hemmakväll



Min lite barnsliga sida :)

It's my life

It's my life
It's now or never
I ain't gonna live forever
I just wanna live while I'm alive

My heart is like an open highway
Like Frankie said, "I did it my way"
I just wanna live while I'm alive
'Cause it's my life

It's my life, med Bon Jovi. Mycket bra låt, framför allt texten.
Finns med i min ipod då jag springer!


Solen lyser, himlen är blå


Satt ute och fikade på rasten på jobbet idag! Love it!


Work

Nu far jag och jobbar några timmar!

Hela dan får, hon arbeta,
hon får jobba,
hon får streta,
putsa, diska, tvätta, damma,
varje dag är det detsamma


Mössens arbetssång i Askungen


Norbergs marknad

Idag har jag varit på norbergs marknad med Lisa och lilla Alice, vi köpte bara godis där. Sedan åkte vi hem till Lisa och lagade tacopaj Jättemysigt!


Lilla Alice :)


We Are Young

Give me a second. I, I need to get my story straight, My friends are in the bathroom getting higher than the empire state. My lover, she's waiting for me just across the bar. My seat's been taken by some sunglasses asking about a scar. And I know I gave it to you months ago, I know you're trying to forget. But between the drinks and subtle things, The holes in my apologies, You know I'm trying hard to take it back. So if by the time the bar closes, And you feel like falling down I'll carry you home.
Tonight, We are young. So let's set the world on fire, We can burn brighter than the sun. Tonight, We are young. So let's set the world on fire, We can burn brighter than the sun.
Now I know that I'm not, All that you got. I guess that I, I just thought, Maybe we could find new ways to fall apart. But our friend are back, So let's raise a toast, 'Cause I found someone to carry me home.
Tonight, We are young. So let's set the world on fire, We can burn brighter than the sun. Tonight, We are young. So let's set the world on fire, We can burn brighter than the sun.
Carry me home tonight, Just carry me home tonight. Carry me home tonight, Just carry me home tonight.
The moon is on my side, I have no reason to run, So will someone come and carry me home tonight. The angels never arrived, But I can hear the choir. So will someone come and carry me home.
Tonight, We are young. So let's set the world on fire, We can burn brighter than the sun. Tonight, We are young. So let's set the world on fire, We can burn brighter than the sun.
So if by the time the bar closes And you feel like falling down, I'll carry you home tonight.


Visdomsord


Ain't No Mountain High Enough



Helagsfjället 2008

Grupparbete hos mig

Nu ska jag plocka upp min klasskompis vid tåget och vänta på ett samtal i fall min andra klasskompis åkt vilse på väg hit. Vi ska ha basgruppsarbete hemma hos mig idag, vilket betyder att de andra får åka och jag slipper! Vi la upp det så att vi är hos alla så det blir mer rättvist. Jag bor en timme utanför Västerås, Maria bor en halvtimme utanför Västerås och Frida bor i Västerås, så då är det skönt att slippa åka en gång. Sovmorgon får jag också!


De får se hur det ser ut i min stad!


Högskolepoäng


Mina första sju poäng denna termin har trillat in, totalt har jag 157,5/210 hp. Det betyder de 22,5 hp som saknas denna termin plus 30 hp nästa termin, sen är jag klar!

Plastpåse vs. burk

Har haft värderingsövning med ettor idag, det var så roligt att höra varför de tog smörgåsen i en burk istället för en plastpåse. Det berodde på att plastpåsen kunde blåsa iväg och när de skulle springa efter den skulle de gå vilse och hitta en grotta som det bodde en björn i, de kom även fram till att påsen kunde försvinna i skogen och det var inte bra för naturen. Så charmiga är de och jag känner att barn är något jag verkligen vill jobba med! :)


Värderingsövning

Idag ska jag jobba som fritidspedagog, jag har skolsamverkan med en etta och hon jag vikarierar för har sagt att jag ska göra en värderingsövning. Jag ska ställa en fråga med fyra alternativ och barnen ska ställa sig i det hörnet som passar deras värderingar. Frågorna handlar om skräp då de har skräpplockarvecka.
Ett exempel på en fråga är:
Vad gör du om du ser någon slänga skräp på marken?
- Säger till personen att slänga skräpet i en papperskrog
- Tar upp skräpet och slänger det i en papperskorg.
- Låtsas som ingenting och går förbi
- Öppet alternativ med eget förslag.

Detta är något jag har gjort många gånger i skolan med flera olika frågor, bla om genus om man skulle låta sin son gå till förskolan i en klänning om han vill det.

Sängplugg



Så här kul har jag nu, ligger i sängen och pluggar en skvätt (det kan hända att jag snart somnar med ett par böcker som huvudkudde)

Fönstervy

Jag har noterat att jag knäppt kort från mitt fönster ett par gånger:



1. Januari och snö
2. Mitten av april typ, sol!
3. Soluppgång
4. Imorse, dimma
5. Nu, någon eldar och det luktar rök inne hos mig!

Handledning

Idag hade vi handledning till temaarbetet och det kändes bra att vi var på rätt väg! På fredag ska vi träffas hos mig och fortsätta med skrivandet, vi åker runt till alla i gruppen så att en slipper pendla hela tiden.
Vi har fått svar på en tenta som vi lämnat in och jag fick G! Det känns skönt att ha den överstökad, två av fyra tentor är godkända (en är inlämnad för rättning och en ska in i juni).
Oj vad fort det går med skolan just nu, det kändes som vi nyss började den här terminen och vi har inte lång tid kvar. Det sista vi har är en tenta som ska lämnas in den 8 juni.


Euphoria



Jag tror att Sverige vinner eurovision, denna låt äger! :D

Shoppat


Jag och farmor har varit i Avesta och shoppat. Jag köpte;
- Ett par chinos (bild)
- En randig tröja (bild)
- Hårspray
- Nagellack (ljusblått)
- Nagellacksborttagning

Jag skulle köpa en jacka men hittade ingen, imorrn ska jag till skolan så jag får kolla där.

Avesta

Nu åker jag och farmor till Avesta och shoppar. Jag ska ha en ny jacka och farmor ska ha ett par skor.


En mc-jacka från hm kanske?

Löpning

Nej nu ska jag ut och springa, första gången på en månad... Jag har varit sjuk och då har jag inte tränat så nu ska jag börja igen, får väl se till att börja mjukt.

Vindruvor att tugga på efteråt

Hur garage stavas

Åh vilka söta barn jag har varit hos idag i min partnerklass. De går i förskoleklass och på charlie pratade de om känslor. Läraren visade ett kort på känslan arg, det var en arg liten sak på bilden och under står det ARG. Då var det någon som påpekade att det inte alls står arj, det står arg (med g istället för j). Då var det ett annat barn:
- Men vissa ord kan stavas annorlunda, till exempel garage, det stavar inte garage utan det stavas G-A-R-A-G-E.
Han hade full koll på hur garage stavade fast han går i förskoleklass, det var nog något jag lärde mig sent. De är ju för duktiga och charmiga!


Flowers

Idag har jag varit ute och farit hela dagen, först var jag och hälsade på mormor och morfar och åt mat. Sen åkte jag och handlade lite och kom hem, efter en timme skrev Lisa och frågade om jag ville komma. Så då åkte jag till Lisa och blev bjuden på mat och mös lite. Så jag kom just på att jag inte har lagat mat idag..
Imorrn ska jag till min partnerskola och göra observationer. Hoppas det går bra! Det ska bli kul att träffa barnen igen! :)


Mormor har fått blommor av morfar :)

Lördagsmys


Sjukt starka chips! Skäljs ner med saft och dipp :)

If I could reach the stars, I'd give them all to you



Bilder; nationalgeographic.com


Dagvild

Igår var jag i skolan, det kändes som en onsdag fast det var fredag. Idag jobbade jag, vi jobbar alltid på söndagar så när jag kom hem och skulle se på smash så gick inte det?! Konstigt, det är lördag och inte söndag! Och jag ska bli lärare? ;)


På väg till jobbet

Som student måste man ju få in pengar på ett eller annat vis, och jag har inte tagit lån hittills och planerar att klara mig utan det resterande tid på högskolan. Men då måste man ju jobba. Så jag vikarierar i förskolor och skolor, på helger städar jag på ett sågverk. Jag städar inne i sågverket och kryper runt bland sågspånen, inte så kul, men bra betalt.


Kallt!

Usch vad kallt det är! Snöar gör det också. Jag har gått runt och frysit hela dagen... Men nu ska jag lägga mig under en varm filt, kanske koka lite choklad och se på tv, först på tur står vampire diary.


en helg att se fram emot.

beställt böcker!


Bokmal som jag är så har jag beställt några böcker. Det är så kul att köpa böcker, speciellt när det inte är kurslitteratur och notan går på minst 1500:-

Liftar till skolan

Farmor och farfar ska till sjukhuset i Västerås så jag ska lifta med dem när jag ska till skolan, vilken tur att vi åker typ samma tid! :)


Jag gillar att kolla på mina bilder från Helagsfjället!

Revenge!


Jag är beroende, jag längtar till torsdagar så jag få se på revenge!

Fröken, jag älskar dig

Jag har som sagt jobbat idag på en förskola, det visade sig att den erfarenhet jag hade från tidigare inte stämde in på de här barnen. Det berode nog på att de flesta var två år och inte alls nyinskolade. De var riktigt söta, fick de inte som de ville tindrade de med sina stora söta ögon och jag smälte (kommer inte på någon bra böjning?). Jag fick en ny bästis, en pöjk på två år som ville att jag skulle följa med honom så han tog mig i handen och vi gick. Så var det en liten pojke på två år som tittade på sin fröken och sa, fröken jag älskar dig! Han vet hur lärare ska tas.


Förskola vik

Idag ska jag jobba på en förskola jag inte har jobbat på förut, det ska bli spännande. Jag ska jobba med 1-3åringar, vilket jag inte har erfarenhet mer än en dag från tidigare. Då var alla nyinskolade och hade lite hemlängtan. Men det är kul att komma ut och få mer erfarenhet! :)

Effektiv!

Vissa dagar går det trögt att plugga, idag har jag inte haft en sån dag! Jag har läst två böcker, nästan pärm från pärm på vissa ställen skummar jag, och skrivit om dem. Vad duktig jag är :)

sommarbilder;

Stuvade makaroner

Man kan ju tydligen inte vara bra på allt, så resultatet på de stuvade makaronerna blev väl inte allt för bra...


Sovmorgon

Oj vad skönt det är med sovmorgon! Nu har jag gått upp 6 7 tiden flera dagar i rad och var riktigt trött, så idag var det skönt att sova ut. Nu ska jag koppla våra lektioner till litteratur som vi delat upp. Alla i gruppen har två böcker att skriva om så nu ska jag sätta igång med det!

Stärk språket stärk lärandet 2:a utgBygga broar och öppna dörrar: Att läsa, skriva och samtala om texter i förskola och skola
Bilder; Adlibris


Beige, uttal?

Idag när jag vikarierade var det ett barn som frågade ett annat (förskoleklass) vilken färg hon skulle ha. Beige fick hon till svar. Det finns två sätt (vad jag vet) att säga beige, med e som sägs i bland annat Västerås och med ä som man säger här i Fagersta. Flickan fick till svar beige med e, och hon kollade på mig och sa beige? Jag fick berätta att det finns flera olika sätt att säga beige beroende på vart man bor, men att det som hon kanske hört mest är med ä eftersom att vi bor där vi bor.

Barns diskussioner

Det är så roligt att sitta och lyssna på barn när de diskuterar. Idag var problemet kärlek, vem som är kär i vem. De är ju så söta när de ska komma på det. Ett barn kom fram till mig; "fröken, han kramade mig!". Vilka problem man hade när man var så ung :)


Bilden har inget att göra med texten, men jag gillar den :)


Vikarie

Idag ska jag jobba som vikarie i en förskoleklass som jag inte jobbat i förut, så det ska bli spännande och få se hur de jobbar. Jag står uppskriven på vikarielistan för förskolor här i stan då jag inte går i skolan eller har fullt upp med skolarbeten. Lite extra pengar är aldrig fel :)

soluppgång

Examensarbete

Lev i nuet, fånga dagen.. Hur många såna ord har man hört? Tyvärr så fungerar inte det för mig just nu då det ska skrivas ett examensarbete om en termin. Det har hela tiden känts så långt bort. Termin 7. AU3. Den sista terminen. Nu är det bara två månader kvar, sommarlov och sen börjar den! Men vad ska man skriva om? Jag har en kamrat att skriva med i alla fall. Vi har varit inne på genus och se hur lärarna bemöter eleverna, på vilket sätt är det annorlunda när de bemöter killar respektive tjejer. Men idag tänkte vi till en sväng, är det verkligen det vi vill skriva? Min första termin var jag inne på att skriva om mobbning, det skulle väl vara intressand? Men det finns ju typ 1000 saker att skriva om, man får inte göra det för stort heller och det måste vara pedagogiskt inriktat. Men det är ju som sagt fyra månader kvar till terminen börjar så vi får fortsätta fundera.


Startsida www.mdh.se

mdh


Jag ser det snöar

Så här vackert var det imorse när jag åkte till Västerås. Jag frös så jag skakade, därför är bilden skakig ;)

Grupparbetet var mycket effektivt, vi skrev mål, 21 lektioner och en grovplanering.

Grupparbete

På väg till Västerås för att göra ett grupparbete. Vi är tre stycken som ska skriva ett temaarbete på 20 lektioner som ska vara språkutvecklande. Vi måste ha med kursplanen i svenska och svenska som andraspråk. Sen ska vi även ha med kursplanen i matematik tänkte vi.


Missing


Ikväll 22.00 på kanal5 går det en jättebra serie enligt mig. Den handlar om en föredetta CIA-agent vars son blir kidnappad. Man får följa hennes jakt på sonen mestadels i Frankrike och Italen

Vädret?


Nyss såg det ut så här utanför mitt fönster, nu regnar det. Det slår om fort. Men vi har inge snö i alla fall.

Pojke/flicka

Den internationella kvinnodagen var för ungefär en månad sen och jag vikarierade på ett fritids. Under skolsamverkan var jag i en tvåa, lärarna på skolan hade fått uppmaning från rektorn att uppmärksamma internationella kvinnodagen. Så läraren berättade om flickor som kanske inte får gå i skolan i andra länder och hur kvinnors situation kan se ut. Även att det finns vissa saker som anses vara "tjejiga" och andra saker frå killarna. Så idag skulle vi låtsas att vi var födda till det andra könet. Alla tjejer skulle skriva en berättelse om hur de trodde att de skulle se ut, klä sig, namn och ha för intressen om de föddes till en kille. Killarna skulle göra samma sak fast de skulle skriva att om de var födda som tjejer. När de skrivit klart skulle de rita hur de skulle se ut. Det var en otroligt rolig lektion. De kollade runt och tog tips från varandra, "jag tycker att Lisa är snyggt klädd och därför vill jag ha kläder som henne". "Simon, vad gör du på fritiden?" En lektion med mycket skratt och fantasi!

Välkommen till min nya blogg!

Jag heter Johanna och går min sjätte termin på lärarprogrammet med inriktningen utveckling av matematiskt tänkande. I min blogg kommer jag att skriva tankar kring studentlivet och min fritid som jag för det mesta tränar och umgås med kompisar och familj. Enjoy!


RSS 2.0